Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Let medvind til Danmarks regerings ønsker på dagpenge og børnecheck

I fredags drog Troels Lund Poulsen til Bruxelles for at kæmpe for de danske ønsker på spørgsmålet om begrænse muligheden for at tage dagpenge og børnecheck med til udlandet. Flere lande bakker nu mere eller mindre op om Danmarks regerings position.
06. mar. 2017TEMA - på vej mod et mere socialt Europa? | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Let medvind.

Sådan kan den støtte, som Danmarks regering oplever på sit ønske om at begrænse muligheden for at tage dagpenge med til udlandet eller sende børnechecks i fuld størrelse ud af landet, bedst betegnes.

I fredags var der ministerrådsmøde. Her blev sagen om koordinering af sociale ydelser drøftet blandt andet med deltagelse af beskæftigelseskommissær Marianne Thyssen.

I forhold til indeksering af familieydelser, såsom børnecheck, støttede Tyskland, Irland og Østrig muligheden for indeksering, ligesom Danmark. 

Slovakiet, Tjekkiet, Estland, Slovenien, Polen, Rumænien, Ungarn og Italien tog afstand fra indeksering. De mener, det er et brud med ligebehandlingsprincippet i EU. 

I forhold til eksport af dagpenge udtrykte Luxembourg, Sverige, Irland, Letland, Østrig og Holland ligesom Danmark sig imod forlængelse fra 3 til 6 måneder, som Kommissionen ellers har lagt op til (læs Kommissionens udspil her). 

Portugal og Spanien udtrykte derimod støtte til forlængelsen. 

Nu arbejder Rådets arbejdsgruppe på området videre med sagen. I slutningen af marts forventes Malta, der har formandskabet, at præsentere et forslag til kompromis.

Europa-Parlamentet er stadig ikke gået i gang med behandlingen af sagen.


Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu