Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

I morgen begynder slaget om børnecheck og dagpenge over grænser

Troels Lund Poulsen og de øvrige medlemslandes beskæftigelsesministre flyver i morgen til Bruxelles til ministerrådsmøde. På dagsordenen er blandt andet det varme emne om koordinering af sociale ydelser på tværs af grænser.
02. mar. 2017TEMA - på vej mod et mere socialt Europa? | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Troels Lund Poulsen har ved flere lejligheder været meget klar i spyttet: Danmark ønsker at børnechecks, der sendes ud af landet, skal indekseres. Og perioden, man kan tage dagpenge med til et andet EU-land skal ikke forlænges til 6 måneder, sådan som Kommissionen ellers lægger op til. Læs mere om udspillet her.

På det seneste har ministeren vejret morgenluft i forhold til de danske ønsker. Se blandt andet her. 

I morgen bliver det klart, om der er grund til dette. Her er spørgsmålet nemlig på dagsordenen til ministerrådsmødet i Bruxelles.

På forhånd står det klart, at Østrig støtter Danmark i spørgsmålet om indeksering af børnepenge. Måske kan også Holland og Tyskland svinge over på den linje. Begge lande står foran valg, hvilket kan trække i begge retninger.

Holland, Irland, Letland, Sverige, UK og Østrig er ligesom Danmark kritiske i forhold til forslaget om at forlænge perioden for eksport af dagpenge fra de nuværende 3 til 6 måneder, da de ikke mener, at Kommissionen har påvist, at det øger beskæftigelsesmulighederne i nævneværdig omfang.

Der er tale om en indledende drøftelse på ministerrådsmødet.

Europa-Parlamentet er endnu ikke gået i gang med at behandle sagen. 
 
 

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu