Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Borgerlige medlemmer af Europa-Parlamentet åbne for at se på indeksering af børnecheck

Et af årets store sager, koordineringen af sociale ydelser over grænser, er nu nået til Europa-Parlamentet. I dag mødte Beskæftigelseskommissær Thyssen parlamentets Beskæftigelsesudvalg. Og blandt særligt borgerlige medlemmer er der åbenhed for at se på indeksering af børnecheck.
23. mar. 2017TEMA - på vej mod et mere socialt Europa? | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Skal børnechecken indekseres, når den sendes ud af landet?

Ja, siger den danske regering. Der bakkes op af regeringerne i Østrig, Tyskland og Irland. 

Nu begynder behandlingen i Europa-Parlamentet. Beskæftigelseskommissær Thyssen mødte i dag parlamentets Beskæftigelsesudvalg. Og her bakkede en række borgerlige medlemmer fra Tyskland, Belgien og Irland op om i det mindste at få Kommissionen til at granske mulighederne for indeksering.

Som ved tidligere lejligheder var Thyssen afvisende over for dette. Et pres fra parlamentet og ikke mindst Rådet kan dog ændre på dette. Af samme grund er den danske regering meget aktiv i forhold til at samle opbakning til sin holdning.

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu